Бюро правової допомоги: результати діяльності за місяць

29 Вересня 2016, 09:00
1710

З 1-го вересня 2016-го року шість бюро правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочали свою роботу.

Серед них і Шацьке бюро правової допомоги.

Про це інформує БУГ.

Бюро правової допомоги є мережею точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад та соціально вразливих суспільних груп.  Протягом місяця до бюро правової допомоги звернулось близько 600 громадян, до місцевого центру 140, які потребували та отримали кваліфіковані консультації і роз’яснення з правових питань, з них  понад 80  – подали заяви на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.  

Одним із актуальних питань, з яких надавалась  правова допомога, були звернення учасників бойових дій щодо нарахування та виплати щорічної разової грошової допомоги  до 5 травня у розмірі, визначеному Законом України “Про   статус   ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. За участі юристів громадських приймалень народного депутата Ігоря Гузя у містах Нововолинську, Володимирі-Волинському та голів громадських організацій учасників АТО у містах та районах юрисдикції Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД було проведено інформаційну кампанію щодо права учасників АТО на пільги та гарантії їх соціального захисту. Спільно з ними усім учасникам бойових дій, що звернулися, було надано допомогу у складенні заяв та скарг до органів соціального захисту населення, а також розпочато прийом звернень для складення процесуальних документів щодо оскарження їх дій та бездіяльності.  Наступним кроком буде залучення адвокатів, що надають безоплатну вторинну правову допомогу, до вирішення цього питання.

Окрім того порушувались питання: про стягнення аліментів, щодо визнання права на спадкове майно, про стягнення заборгованості за кредитом, щодо встановлення факту, що має юридичне значення, про визнання права власності, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, щодо земельного спору, щодо пенсійного забезпечення та інші.

Нагадаємо, що  основними завданнями Бюро правової допомоги є:

правопросвітництво у територіальних громадах;  надання безоплатної первинної правової допомоги; забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги; надання безоплатної вторинної правової допомоги (крім захисту); забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції. А також реалізовується пілотний проект в частині прийому та видачі документів щодо державної реєстрації громадських формувань.

Отримати безоплатну правову допомогу з 9.00 до 18.00 можна за адресою:

смт Шацьк, вул. 50-років Перемоги,1б тел. (03355) 2-08-47.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024