Шачанин бореться за право користуватися власним лічильником

26 Вересня 2016, 11:00
2629

Житель Шацька Олександр Терета поскаржився першому заступнику голови Волинської обласної державної адміністрації Олександру Степанцову на відділення Шацького РЕМ.

Обласний посадовець 16 вересня проводив особистий прийом громадян у Шацьку.

Працівники РЕМ двічі міняли шачанину лічильники, оскільки він вважав, що покази цих приладів – завищені. Зрештою, Олександр Терета сам придбав лічильник – на Київському заводі «Меридіан». Утім, сертифікований, з усіма документами прилад працівники Шацького РЕМ відмовилися встановлювати, керуючись певними нормами закону.  

Як відзначив на прийомі Олександр Степанцов, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 591 «Про внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення» побутові споживачі мають право самостійно придбати прилад обліку. Підприємство повинне прийняти в експлуатацію наданий споживачем лічильник з підтвердженням наявної державної повірки або метрологічної атестації і поставити на свій баланс.

Присутній на прийомі заступник начальника Шацького відділення РЕМ Віктор Завіщальний пообіцяв, що як тільки Постанова набере чинності, працівники встановлять лічильник Олександрові Тереті.

Коментарі
29 Вересня 2016, 20:13
Некомпетентність і непрофесіоналізм начальника Шацького відділення РЕМ.<br/>Зараз, допустивши помилку, чиновник може навіть не намагатися приховати сліди своєї некомпетентності. Він приймає байдужий вигляд і оголошує, що все зроблено правильно. А хто в цьому сумнівається - той сам дурень. Все це плоди банальної некомпетентності і непрофисионализма на своєму робочому місці. І з такими чиновниками потрібно боротися за свої права.
01 Жовтня 2016, 02:59
Згідний з попереднім дописувачем.Команда відділення Шацького РЕМу в особі начальника Сорочука О.В., Завіщального В.В., Логвіщик Л.І.- це група некомпетентних та непрофесіональних людей, котрі грубо та звехньо поводяться з клієнтами - споживачами електроенергії...
07 Жовтня 2016, 00:58
Досі потерпаємо від некомпетентності працівників РЕМу
10 Жовтня 2016, 03:11
Дякую тим, хто розмістив свій коментар .Шановні шачани! Лічильники &quot;НІК&quot;, які в обов'язковому порядку встановлює Шацький РЕМ,, запрограмовані так, що завищують показники вживання електроенергії в два рази, а при подачі заниженої напруги ці дані ще більше зростають. Зверніть на це увагу!!!
10 Жовтня 2016, 18:57
Чиновників , які халатно ставляться до своїх обов&quot;язкі або просто <br/>байдужих до проблем простого люду , вистачає на всіх рівнях і у всіх <br/>сферах .Добре ,що є люди , які не збираються миритися <br/>з несправедливістю , відстоюють свої права створюючи прецедент і показуючи приклад іншим .
12 Жовтня 2016, 17:34
Знаючи Терету О.С. як висококваліфікованого працівника &quot;Укртелекому&quot;, який добре знає будову та роботу елктроного лічильника, вважаю що порушені питання в даній статті є актуальними.
18 Жовтня 2016, 01:07
На тлі проблеми, яку висвітив Терета О.С. актуальними є питання:-знання споживачами своїх прав та обовязків;-відсутність економічної конкуренції;-низька свідомість споживачів боротись за свої права.Відсутність цих основ,приводить до того,що монополіст нехтує законом. Підтримую Терету ,який відстоює закон і людську гідність.
18 Жовтня 2016, 19:33
Так, в Україні, на жаль, зараз не дуже зважають на людську гідність. Монополісти, та і не тільки вони, перед усім маючи на меті наживу, нехтують такими поняттями, як порядність, людяність, чесність, не задумуючись, що це колись минеться і відповідати таки прийдеться.<br/>Молодець Олександре! Нам би побільше таких вимогливих і порядних гормадян, то й швидше б перемогли корупцію, невігластво, нахабність, а то більшість з нас сидить мовчки :&quot;Моя хата скраю...&quot;. <br/>Люди, запямятайте, шо ті хати, що скраю, найчастіше горять першими.<br/> Тож не будьте пасивними, боріться за свої права та справедливість, не бійтеся, обєднуйтеся і хай вони нарешті злякаються невідврорття покарання.
22 Жовтня 2016, 22:25
Наскільки мені відомо, лічильник досі не поставили..
22 Жовтня 2016, 22:28
Чи є законним встановлення на лічильник обмеження споживання?
23 Жовтня 2016, 02:56
Встановлення на лічильник обмеження споживання електроенергії є протизаконним . Це підтвердили компетентні джерела<br/> 20 вересня 2016 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів №591 &quot;Про внесення змін до правил користування електричною енергією для населення&quot;. Дана Постанова дає можливість споживачам самостійно вибирати та купувати лічильники і таким чином руйнується монополія обленерго з їх продажу.<br/> Тепер споживач може самостійно купити прилад обліку, а обленерго зобов'язаний його прийняти і зробити параметризацію протягом 3 днів в місті і 5 днів в селі.<br/> Та начальник Шацького РЕМу Сорочук О. і його заступник Завіщальний В. нехтують Постановою Кабміну і шукають чергову &quot;лазейку&quot;...
31 Жовтня 2016, 02:21
Жителі району прєднуйтесь до обговорення. Не будьте пасивні.
09 Листопада 2016, 23:31
Чому вони так не хочуть інший лічильник встановлювати ???<br/>А може Завіщальний собі той лічильник поставить. Олександр - запропонуйте йому такий обмін, а він Вам за це спасибі скаже.
12 Листопада 2016, 22:14
Вже не скаже.Звільнили його з роботи. А лічильник придбаний за власні кошти не хочуть встановлювати, бо він буде правильно показувати. А ті НІКи, що вони встановлюють, завищують показники спожитої енергії у два рази, а отже і платити потрібно набагато більше. Це їм на руку.
12 Листопада 2016, 22:14
Вже не скаже.Звільнили його з роботи. А лічильник придбаний за власні кошти не хочуть встановлювати, бо він буде правильно показувати. А ті НІКи, що вони встановлюють, завищують показники спожитої енергії у два рази, а отже і платити потрібно набагато більше. Це їм на руку.
12 Листопада 2016, 22:14
Вже не скаже.Звільнили його з роботи. А лічильник придбаний за власні кошти не хочуть встановлювати, бо він буде правильно показувати. А ті НІКи, що вони встановлюють, завищують показники спожитої енергії у два рази, а отже і платити потрібно набагато більше. Це їм на руку.
13 Листопада 2016, 14:38
Я маю таку саму проблему як і Олександр Терета.Оплата за спожиту електричну енергію більше 1000 грн кожного місяця.В моєму будинку встановлений багато зоновий лічильник, який би мав економити спожиту електричну енегрію, але виходить на впаки, що споживання більше.Я не згідна з оплатою за спожиту електричну енегрію кв/год.Я просила вислати ремонтну бригаду для перевірки лічильника обліку електричної енергії, але мені сказав начальник РЕМ написати заяву, оплатити і тоді тільки приїдуть представники РЕМ.<br/>На мою думку це є проти законна дія, що порушує мої права як споживача електричної енергії, хай покажуть документ на основі якого я повинна сплачувати гроші.Я підтримую Терету О.С. який бориться за свої права і за права громадян Шацького району.Прошу підтримати його сповагою, Надія Пилипівна.
13 Листопада 2016, 20:34
На моє прохання Завіщальний В. В.щодо поїхати до нього і Сорочука О.В. подивитись як працюють їхні лічильники не відповів. ПРОІГНОРУВАВ
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024