У Шацьку безробітним розповіли, як не потрапити «на гачок» шахраїв

23 Вересня 2016, 10:34
1414

Для підвищення юридичної грамотності безробітних щодо працевлаштування за кордоном і унеможливлення паразитування шахраїв різного роду на довірливості наших співвітчизників у Шацькому районному центрі зайнятості 19 вересня 2016 року проведено семінар з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.

Захід відвідали 10 безробітних з числа сільських мешканців, - повідомляють на офіційній сторінці Шацького ЦЗ у Фейсбуку.
Під час семінару, який непомітно перейшов у конструктивний діалог, розглянуто можливість здобути нову професію за сприянням служби зайнятості або підвищити кваліфікацію за уже набутою професією чи спеціальністю. Основна думка, яка домінувала у виступі кожного учасника – треба зробити усе можливе, щоб знайти свою нішу в економіці рідного краю та працевлаштуватись в Україні, а не їхати за кордон. Ніякі сумнівні заробітки не варті зруйнованих сімей, коли діти дорослішають і зростають без матері чи батька.
Окремим питанням розглядались причини експлуатації дитячої праці. Ця експлуатація відбувається як з примусу дорослих, які зловживають надмірною довірою наївних хлопчиків і дівчаток, так і за власним бажанням дітей.
Подолання економічної експлуатації дітей в Україні потребує спільних зусиль центрів зайнятості, правоохоронних органів, соціальних служб, навчальних закладів та різних громадсь¬ких організацій.
Безробітних також було поінформовано, що у Волинській області громадська організація «Волинські перспективи» впроваджує програми реінтеграції та допомоги мігрантам, що повертаються з-за кордону та займається питанням протидії торгівлі людьми («гаряча лінія»: 0332-255542, e-mail: [email protected])
Учасники семінару подякували за змістовний та інформативний захід. Деякі з них відкрито розповіли, що отримані на семінарі знання допомогли їм переосмислити деякі життєві цінності.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024