#РЕЦЕПТИОСЕНІ. Квашені яблука
Цього року великий урожай яблук, і багато садівників що тільки не роблять з яблук: варять варення, повидло, різноманітні джеми, закривають соки і компоти, маринують яблука, а деякі ще й квасять яблука на зиму.
Якщо ви цього ніколи не робили, то варто спробувати, оскільки процес цей не складний, а самі квашені яблука мають приємний кисло-солодкий смак, надзвичайно корисні і вітамінні та ще й дуже довго зберігаються.
Для квашення беруть переважно осінні сорти яблук. Недостиглі або перестиглі, з пошкодженнями або червиві плоди для квашення непридатні.
За бабусиними рецептами, замочують яблука у дубовій діжці, дно і стінки якої ізолюють шаром 1-2 сантиметрами чистої прошпареної окропом житньої або пшеничної соломи. Яблука укладають рядами, накривають соломою, заливають холодним розсолом, зверху кладуть кружок і гніт. Розсіл готують із кип’яченої охолодженої води.
Список ингредієнтів
- яблука — 2 відра
- вода — 1 відро
- цукор — 1 склянка
- сіль — 1 ст. ложка
- листя смородини — за смаком
Спосіб приготування
Цукор та сіль розчинити у відрі холодної води. Яблука та листочки смородини ретельно помити. Викласти яблука у ємкість, пересипаючи їх листочками смородини. Залити розсолом та залишити на 3 тижні кваситись.
Смачного!
Коментарі