#РЕЦЕПТИОСЕНІ. Квашені яблука

19 Вересня 2016, 20:00
77331

Цього року великий урожай яблук, і багато садівників що тільки не роблять з яблук: варять варення, повидло, різноманітні джеми, закривають соки і компоти, маринують яблука, а деякі ще й квасять яблука на зиму.

Якщо ви цього ніколи не робили, то варто спробувати, оскільки процес цей не складний, а самі квашені яблука мають приємний кисло-солодкий смак, надзвичайно корисні і вітамінні та ще й дуже довго зберігаються.

Для квашення беруть переважно осінні сорти яблук. Недостиглі або перестиглі, з пошкодженнями або червиві плоди для квашення непридатні.

За бабусиними рецептами, замочують яблука у дубовій діжці, дно і стінки якої ізолюють шаром 1-2 сантиметрами чистої прошпареної окропом житньої або пшеничної соломи. Яблука укладають рядами, накривають соломою, заливають холодним розсолом, зверху кладуть кружок і гніт. Розсіл готують із кип’яченої охолодженої води.

Список ингредієнтів

  • яблука — 2 відра
  • вода — 1 відро
  • цукор — 1 склянка
  • сіль — 1 ст. ложка
  • листя смородини — за смаком

Спосіб приготування

Цукор та сіль розчинити у відрі холодної води. Яблука та листочки смородини ретельно помити. Викласти яблука у ємкість, пересипаючи їх листочками смородини. Залити розсолом та залишити на 3 тижні кваситись.

Смачного!

 

Коментарі
20 Жовтня 2018, 11:39
клево
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром