Шацьк: мешканці нового кварталу досі без світла

19 Вересня 2016, 16:00
1879

Жителі селища Шацьк, зокрема нового кварталу в урочищі Дуга, яким минулого тижня (в середу, 14 вересня) відімкнули електропостачання від будинків, побували на прийомі в першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Олександра Степанцова, який посадовець проводив у Шацьку.

У місцевому РЕМ шачанам сказали, що підприємець Володимир Крикун (ТзОВ “МТГС”), якому люди платять за світло, заборгував кошти (34 тисячі гривень) Волиньобленерго. Відповідно з області надійшла команда відімкнути споживачів від електропостачання. Серед шачан, які лишилися без світла, є пенсіонери, сім’ї з дітьми. До слова, рахунки за світло вони оплачують вчасно, хоча вказані в них суми вдвічі перевищують ті, які потрібно було б платити відповідно до показів лічильника.

-Крім щомісячної плати, Крикун нам виставляє і втрати. Тобто якщо я за два місяці напалюю світла на 350 гривень, то мені плюсують ще й втрати – 480 гривень. Ми з чоловіком живемо на пенсію і не можемо сплачувати такі космічні суми, - обурювалася пенсіонерка.

До того ж споживачі, які на рахунок ТзОВ “МТГС”  сплатили за підключення будинків великі кошти – 18 400 гривень, до сих пір не мають ні технічних умов, ні договорів на обслуговування. Коли сказали про це Крикуну, почули у відповідь: «Треба було не платити». Зараз, кажуть, підприємець бере за підключення 100 тисяч гривень готівкою і 18 тисяч гривень – офіційно.

Люди у відчаї від таких кабальних умов, а тепер ще й від того, що, маючи на руках квитанції про проплачені за світло рахунки, вони вимушені сидіти у темних будинках. Шачани  зверталися за допомогою в Адміністрацію Президента, в Антимонопольний комітет, в Антикорупційне бюро, в обласну держадміністрацію. Звідусіль отримували одні лише відписки, а губернатор Волині взагалі порадив їм подати в суд на Шацьку селищну раду.

Олександр Степанцов на наступний день після прийому громадян у Шацьку ініціював нараду в обласній держадміністрації за участю шацьких споживачів, керівництва Волиньобленерго та представників обласної влади. Володимира Крикуна, до якого неможливо було додзвонитися, на нараді не було. Зі слів присутнього на зібранні жителя Шацька, жодних кроків щодо вирішення болючої для людей проблеми, на обласній нараді не було зроблено.

Мешканці нового кварталу, які запідозрили, що підприємець їх обманює, написали заяви в поліцію.

Натомість у понеділок стало відомо, що деякі споживачі з урочища Дуга отримали від Крикуна смс-повідомлення про те, що 19 вересня їхня проблема вирішиться, тобто електроенергію до будинків подадуть. Утім, станом на 16.00 світло ввімкнуте не було.

Читайте також: "Енергомагнат тримає в кулаці всю Шацьку селищну раду"

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024