Світязь: люди викидають сміття на узбіччя дороги

15 Вересня 2016, 18:00
3345 Джерело: kordon.in.ua

У Світязі на узбіччі центральної вулиці села, за кілька метрів від найбільшого озера країни, вже не одну добу лежать дві купи сміття.

Від одного більшого стихійного сміттєзвалища неподалік невідомі утворили ще одне, менше, з пляшок з-під алкоголю та пакетів з відходами. Сміттєві кульки вже встигли порозривати та порозносити довкола бродячі собаки, - пише Кордон.

Сільський голова Світязя Микола Цвид стверджує, що тільки позавчора, у вівторок, 13-го вересня, центральну вулицю села прибирали працівники комунгоспу з Шацька. Ця служба виконувала відповідну роботу й влітку. За її послуги платив кожен господар чи власник садиби.

Так, справді, за словами місцевих жителів, майже кожен день працівники комунгоспу на транспорті виконували свій обов’язок.

“У нас таких нахаб вистачає, які заробили багато за літній сезон, а платити за вивіз сміття не хочуть. Збирати відходи кожен день і після кожного ми не в змозі. Шкодити є кому, а прибирати не хоче ніхто”, – зауважив Микола Цвид.

З огляду на те, що у купі й пакетах видніються будівельні відходи, можна стверджувати – це смітять самі ж жителі Світязя або приїжджі власники дач та маєтків.

Тож тут винні більше самі місцеві жителі (мусить же бути свідок того, як хтось поблизу його дому викидає непотріб), ніж місцева влада, яку полюбляють критикувати за неналежне виконання своїх обов’язків.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром