Про захист від безробіття розповіли у Шацьку

14 Вересня 2016, 09:28
1171

Задля обговорення шляхів та механізмів соціального захисту від безробіття, які спрямовані на боротьбу із соціальним утриманством, стимулювання населення до підвищення конкурентоздатності на ринку праці, прискорення працевлаштування людей з інвалідністю у Шацькому районному центрі зайнятості відбулось бліц-навчання роботодавців на тему: «Сучасні механізми соціального захисту людей від безробіття».

Участь у заході взяли представники влади, керівники організацій та підприємці, - повідомляють у Волинському регіональному центрі зайнятості.

Директор районного центру зайнятості Мирослава Терета розповіла про послуги служби зайнятості, охарактеризувала ситуацію на ринку праці району. Особливу увагу Мирослава Терета звернула на питання забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю.

Про порядок нарахування та сплати єдиного соціального внеску розповіла присутнім начальник Шацького відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Світлана Сулік. Доповідач відповіла на запитання присутніх щодо прийому на роботу найманих працівників та звітності до органів податкової інспекції.

Цікавили роботодавців питання страхового стажу підприємців, в тому числі страхового стажу при виконанні робіт за цивільно-правовими угодами, формування звітності з персоніфікованого обліку, надання пільгових пенсій. Цю інформацію присутні отримали від начальника Шацького об’єднаного управління Пенсійного фонду у Волинській області Віктора Гірича.

- Усі програми соціального захисту безробітних забезпечують громадянам рівні можливості для підтримання достойного рівня життя, а також забезпечують підтримку окремих груп населення, - продовжила дискусію заступник директора районного центру зайнятості Галина Левчук. Вона більш детально зупинилась на активних програмах сприяння зайнятості населення, в тому числі на змінах законодавства щодо компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску, а також розповіла про можливість скористатися ваучером та підтвердити результати неформального професійного навчання.

Перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Сергій Сидорук підсумував навчання та зазначив, що підвищення рівня зайнятості населення, поліпшення якості підготовки кадрів забезпечить економіку району кваліфікованими робітниками та сприятиме підвищенню життєвого рівня населення.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром