На прийомі у Василенка обурювалися діями Держгеокадастру

08 Вересня 2016, 15:00
2118

З болючим питанням надання земельних ділянок учасникам АТО області на території Шацького району прийшли на прийом до начальника головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка, який той проводив у Шацьку 6 вересня, одразу декілька делегацій.

Мама учасника АТО з села Мельники Сергія БогутиОлена разом із побратимом сина Романом Климюком цікавилися, чи припинило головне управління Держгеокадастру виділяти атовцям землю в урочищі Пісоцький ліс, де знаходиться громадське пасовище. Оскільки голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик під час прийому пообіцяв Олені, що процедуру буде призупинено, поки Шацька селищна рада не виробить на пасовище документів.

Як відзначив Василь Василенко, на час спілкування Олени з губернатором землі вже були роздані.

До жителів села Мельники незабаром приєдналися депутати Шацької селищної ради. Запитували про те, чому управління Держгеокадастру не бере до уваги думку місцевих людей, чому ігнорує звернення з підписами жителів Мельників, чому шацьким атовцям відмовляють у виділенні земельних ділянок в місті Луцьку, натомість у Шацькому районі вже скоро віддадуть іногороднім останнє.

-За такої політики нам не те що корів не буде де випасати, нашим дітям і внукам не буде де будуватися, - бідкалися жителі села Мельники.

Натомість пропонували атовцям навіть власні паї, аби тільки ті лишили їм пасовище. Озвучували інформацію про великі площі вільних земель у Самійличівській і Припятській сільських радах.

Василь Василенко відзначив, що атовці зацікавилися лише привабливими масивами.

Жителі Мельників обурені поведінкою деяких "атовців", які приїжджають на надані їм Держгеокадастром землі розкішними джипами, насміхаються з місцевих жителів і зверхньо кажуть: "Скоро будете своїх корів на деревах випасати. А тут будуватиметься вертолітний майданчик".

До компромісу на прийомі йшли довго. З одного боку – в громади відбирали землю, і всі спроби хоча б тимчасово призупинити цей процес, були марними. З іншого – жодних законних причин, щоб не надати ділянки атовцям Волині, в управлінні Держгеокадастру не було.

-У схемі землеустрою Шацького району не передбачено території пасовища, яку ви відстоюєте. Тому управління вправі розпоряджатися цими землями за межами населеного пункту. Так, це привабливі землі біля озер.  Чому ж тоді влада Старовижівського району передбачила в схемі землеустрою заліснення навколо популярного серед відпочивальників озера Пісочне, таким чином захистивши його, а в Шацькому районі інвестиційно- привабливі землі є вільними? – апелював до шачан начальник управління.

Компромісу було досягнуто тоді, коли учасник АТО Роман Климюк під час прийому написав заяву на земельну ділянку під садівництво (начальник управління Держгеокадастру в Шацькому районі Віталій Юрчук пообіцяв допомогти атовцю визначитися з її місцезнаходженням), а депутати селищної ради отримали пораду, як внести відповідні зміни у схему землеустрою району, аби зберегти у власності громад привабливі землі.

Коментарі
25 Вересня 2016, 18:26
Звільнити цього корупціонера треба!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром