У Шацьку вболівають за долю урочища Сад

07 Вересня 2016, 23:00
1933

Начальник управління культури Шацької районної державної адміністрації Оксана Юхимук стурбована тим, що об'єкт археології - урочище Сад у Шацьку, де свого часу були виявлені унікальні знахідки, в тому числі фігурка ангела, не має балансоутримувача, а земля, на якій він розташований, не входить у категорію історико-культурного призначення.

З питанням, чому пам'ятка належить до земель сільськогосподарського призначення, керівник звернулася до начальника головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка, коли той проводив особистий прийом громадян у Шацьку. 

Адже, з її слів, ще у 2009 році управління культури надало Держгеокадастру всі документи про те, що ці землі мають ввійти в категорію історико-культурного призначення. Оксана Юхимук не впевнена, чи в такій ситуації, коли масово виділяють ділянки атовцям, управління культури зможе вберегти цю цінну для історії територію, яка не входить у межі населеного пункту, від передачі у приватну власність.

Василь Миколайович запевнив, що ніхто на об’єкт археології не посягатиме, утім, потрібно передбачити  історико-культурну пам’ятку в схемі планування території району, внести відповідні зміни  в схему землеустрою та укласти охоронне зобов’язання з Шацькою селищною радою.

Коментарі
08 Вересня 2016, 14:40
Миколайович по своєму правий, адже на місці не робиться ні чого по документації пам"ятки. Подайте йому комплект документів з актуальним охоронним договором (підписаним сел. радою), вимагайте від проектантів включати пам"ятку в схеми планування( це до архітектора). ПОЧНІТЬ НАРЕШТІ ЩОСЬ РОБИТИ САМІ !!! А за атошників не переживайте = поки Пульмо з Шацьком не з"єднають одним великим кварталом та не "оточать"забудовою Пісочне" їм буде не до другосортного Люцимера :-)
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39