"Господарем" Гряди займеться прокуратура

06 Вересня 2016, 22:00
2815

Відпочивальниця, яка стала жертвою неадекватної поведінки й агресії з боку власника будинку в урочищі Гряда (біля бази відпочинку "Мотор"), побувала на особистих прийомах громадян, які у вівторок, 6 вересня, провели в Шацьку начальник головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко та заступник прокурора області Ярослав Голинський.

Нагадаємо, першим у Facebook підняв тему "світязького хама"  Віктор Смолярчук, якому під час відпочинку на Світязі погрожував власник будинку.

Ця інформація розійшлася соціальними мережами. Волиняни, які відпочивали на озері, почали розповідати, як потрапляли у схожі ситуації.

Серед відпочивальників, які постраждали від "господаря" Гряди, була і жителька Дніпра Неля Йосипівна із сином.

-Я дуже тяжко працюю, тому щорічний відпочинок на Світязі допомагає мені відновити сили. В той фатальний день ми прогулювалися з сином знайомими лісовими стежками. Раптом до нас вибіг чоловік і наказав негайно залишити приватну територію. Я сказала, ми пройдемося лісом і вийдемо, тим більше, що чіткого розмежування між землями загального користування і приватними там не було. Потім чоловік, який був напідпитку, почав при своїх же дітях нецензурно лаятися і махати кулаками, намагаючись нас вигнати. Коли він мене штовхнув у плече, я сказала: "Та я ж тут більше 40 років ходжу!"  У відповідь почула: " Та плєвать!"  - розповіла жінка.

На прийомі у Василя Василенка відпочивальниця запитала у посадовця, чи законним є виділення ділянки з лісом приватній особі, хто є власником будівлі і чи виправданою є його поведінка.

Читайте також: Стало відоме імя "господаря" Гряди .

Присутній на прийомі Віталій Юрчук, начальник управління Держгеокадастру у Шацькому районі, відзначив, що ця ділянка була продана Шацькою селищною радою на аукціоні ще у 2003 році. Зараз, ймовірно, вона перебуває вже в других чи третіх руках.

Василь Василенко пообіцяв розібратися з цим конкретним випадком. Наголосив також, що  в головне управління надійшли запити від правоохоронних органів щодо законності виділення  в Шацькому районі 400 земельних ділянок. Ретельно перевірять і відповідність законодавству згаданої приватної території та наявність необхідних документів у власника лісового будиночка на Гряді.

В цьому ж напрямку працюватиме і Волинська прокуратура.

Неля Йосипівна каже, що про такі кричущі факти не можна мовчати. У місті Дніпро вона щодня бачить поранених українських солдатів, долі яких скалічила війна. Не за таку країну і не за таких от "світязьких хамів" вони жертвують своїм здоров'ям на сході України.

 

 

 

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024