Шацьк: за незаконну торгівлю підприємці сплатять штраф

05 Вересня 2016, 20:00
1616

Податківці отримали лише декілька звернень від органів місцевого самоврядування Волині щодо порушень під час торгівлі підакцизними товарами.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 5 вересня, - повідомляють Волинські новини.

Як поінформувала начальник головного управління Державної фіскальної служби в області Світлана Савчук, понад 13% загальних надходжень місцевих бюджетів займає акцизний податок з роздрібного продажу.

Протягом 8 місяців цього року надійшло 201 мільйон цього платежу, що на 55% більше, ніж за відповідний період минулого року. Податківці закликали органи місцевого самоврядування співпрацювати для ліквідації такого явища, як нелегальна торгівля алкоголем та тютюновими виробами і порушення правил торгівлі цими підакцизними товарами.

Податківці отримали два листи від Шацької районної ради щодо торгівлі підакцизними товарами з порушеннями вимог законодавства (без застосування реєстраторів розрахункових операцій та без наявності ліцензії).

Для перевірки цієї інформації перевірили 5 суб’єктів господарювання, встановили 4 факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензій та один випадок роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін. Штрафні санкції за цими порушеннями становлять 78 тисяч гривень.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром