У селищі відкрили бюро правової допомоги

03 Вересня 2016, 22:00
1733

1 вересня в Шацьку почало функціонувати бюро правової допомоги.

На відкритті, яке відбулося 29 серпня, Наталія Смолярчук, директор Володимир-Волинського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представила виконуючу обов’язки керівника бюро – Роксолану Цвид.

Мета відкриття структури – надання консультацій, інформування громадян про їхні права, надання юридичних консультацій, правової допомоги в цивільних справах та судочинстві.

Загалом по Україні мають створитися 400 бюро правової допомоги, в тому числі і в Шацьку, та 100 місцевих Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Сьогодні не кожна людина може дозволити собі кваліфіковану юридичну допомогу, тож саме для них і створюються місцеві бюро, які будуть надавати первинну правову допомогу безкоштовно.

Право на безкоштовну вторинну правову допомогу (правову допомогу, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України) матимуть лише пільгові категорії – малозабезпечені особи, інваліди, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти та ті, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї, особи, які претендують на статус біженця, ветерани війни, учасники АТО та інші.

Працівники центру надаватимуть правову допомогу в різних напрямках: соціальний захист, спадкування, сімейні спори та розподіл майна, трудові спори, порушення прав мобілізованих та строковиків, спори з банківськими установами та інше. Правову консультацію від кваліфікованих спеціалістів бюро можуть отримувати усі люди, незалежно від свого соціального статусу. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром