Священик із Шацька взяв участь у перших зборах військових капеланів

30 Серпня 2016, 11:00
У центрі - військовий капелан Роман Скірак 2396 Джерело: vip.volyn.ua
У центрі - військовий капелан Роман Скірак

Новостворена громадська організація «Військові капелани Волині», до якої ввійшов і настоятель парафії святого Архістратига Михаїла селища Шацьк отець Роман Скірак, вперше провела урочисті збори учасників. Дійство відбулося в понеділок, 29 серпня, у стінах Волинської православної богословської академії.

Розпочали військові капелани зустріч із освячення прапора своєї організації у стінах собору Святої Трійці,- пише Волинський інформаційний портал.


 

 Після відслуженого молебню до священнослужителів звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який зауважив, що частина капеланів вже сьогодні перебуває на лінії розмежування – у зоні АТО, частина уже побувала на служінні на Сході, частина – збирається тільки туди їхати. А структура, яка від сьогодні офіційно має місце серед інших, об’єднує їх усіх.


 

Також митрополит наголосив на тому, що завдання священнослужителів, які відправлятимуться на війну – духовно підтримати і військових, і мирних жителів, які знаходяться на цій території, допомогти пораненим, допомогти дітям, допомогти і вдовам чи жінкам військових.

-Духовна опіка передусім передбачає молитву за збереження здоров’я і життя наших військових, за їхній бадьорий дух, за Україну, - сказав митрополит Михаїл.

Опісля в актовому залі Волинської православної богословської академії розпочали урочисті збори ГО «Військові капелани Волині». Зокрема, голова організації отець Михайло Бучак розповів про те, звідки взялася ідея створити ГО.

-Усі, хто пройшов терени Сходу, розуміють, наскільки потрібна взаємопідтримка у наш час. Тож ми, священики, організувалися, аби внести свою лепту у нашу перемогу, - сказав отець Михайло.

Обговоривши статут спілки, на засіданні також митрополит Михаїл та голова організації отець Михайло Бучак вручили посвідчення військових капеланів. До слова, деякі з них також удостоїлися медалей від митрополита УПЦ КП Філарета.

Нагадаємо, священик Роман Скірак, який двічі побував у зоні АТО як військовий капелан і волонтер, наприкінці липня взяв участь в установчих зборах громадської спілки  «Військові капелани Волині».


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром