Шацьк: 7 клас відмовляється продовжувати навчання в рідній школі

30 Серпня 2016, 00:15
3424

Цілий 7 клас загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів селища Шацьк у складі 8 учнів переходить на навчання в ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Батьки школярів організовано написали заяви на ім’я директора Шацької школи І-ІІІ ступенів Валерія Михальчука, аби останній зарахував їхніх дітей до навчального закладу. Керівник, за законом, не міг їм відмовити.

-До нас переходять не лише семикласники, а й п’ятикласники дев’ятирічної школи селища Шацьк. Більше того, у зв’язку з оптимізацією мережі навчальних закладів району наша школа може прийняти до себе і учнів села Положево. Проблема полягає в іншому – потрібно розформовувати класи, зокрема мова йде про сьомі, на що не дають згоди батьки семикласників ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Шацьк, - повідомив директор школи Валерій Михальчук.

Ця непроста ситуація стала причиною для проведення батьківських зборів, які відбулися на шкільному подвір’ї (всередині навчального закладу саме завершується ремонт) у понеділок, 29 серпня.

Виступив директор, висловили свою думку і батьки. Аби уникнути загострення конфлікту, керівник навчального закладу висловив пропозицію не розформовувати два сьомі класи, натомість створити ще один клас – винятково з діток, які прибудуть 1 вересня з іншої школи. Зі слів директора, сьомим класам все одно наприкінці навчального року не уникнути розформування, оскільки будуть створюватися класи з поглибленим вивченням предметів. Батьки одностайно підтримали таке рішення.

Чому ж учні дев’ятирічки відмовляються продовжувати навчання в рідній школі? Зі слів батьків, причини є і вони досить вагомі. Проте поки що вони не готові озвучувати їх. Батьки одностайні в одному – вони задоволені, що їхні діти, нарешті, навчатимуться в головній школі району:

-Ми давно виношували цю ідею, проте відстань до школи в 4 км нас трохи лякала. Зараз маємо гарну нову дорогу і маршрутку, яка безкоштовно довозитиме дітей до школи. То нічого, що діти навчатимуться в маленькому класі – нам до цього не звикати. Однозначно, гірше, як було в тій школі, вже не буде. 


 

Коментарі
30 Серпня 2016, 20:16
Ганьба таким батькам, які хочуть "розвалити" школу! По всій Україні люди відстоюють навчальні заклади, а у Шацьку нікчемна група батьків дітей семикласників ладні спаплюжити школу і вчителів.
30 Серпня 2016, 20:57
Ну от, як завжди, у нас вже звичка крайніми зробити школу чи вчителів. А про своїх дітей ви все знаєте, завжди цікавитися - чи зробила дитина домашні завдання з навчальних предметів, де проводить свій вільний час, як проводить та з ким, що робить на перервах у школі, а можливо дитина думає тільки про мобільний телефон чи планшет, а не про навчання. У кожному селі, селищі, місті є такі батьки, що не роби вони "вічно" чимсь не задоволені!
30 Серпня 2016, 21:14
Виявляється, сепаратисти є не тільки в Донецьку та Луганську. Розумію батьків учнів середньої школи, які не хочуть, щоб їхні діти навчались разом із "перебіжчиками".
01 Вересня 2016, 20:46
Вони не сепаратисти. Просто можливо там були вчителі які їм неподобалися. Причини які могли бути:занижають оцінки, суворі............
02 Вересня 2016, 02:04
Ми не сепаратисти,нам на селі в школі не подобались вчителі.І ми школу не паклюжим і не розвалюєм,попробуйте самі пустіть дітей в ту школу і все зрозумієте!!!
02 Вересня 2016, 17:19
Вчителі не подобалися? А ви що заміж віддаєте своїх дітей за вчителів, що вони вам не подобаються! Юля та Анна - не пишіть дурниць! Оцінки занижують? А ви своїх дітей знаєте, їх можливості. І хто ви такі, що можете давати оцінку вчителю - ви що, маєте вищу педагогічну освіту, чи можливо відвідували уроки тих вчителів? Я впевнений, що ви просто маєте якесь зло на школу, тому що самі вчились у тій школі, і вчились на оцінки 3, 4, і тому ображаєтеся, що вас &quot;не зробили&quot; відмінниками і ваших дітей також, бо насправді вчителі ставлять оцінки за знання а не за красиві очі!<br/> Із ваших слів я зрозумів, що ви думаєте про себе, і про те, як &quot;насолити&quot; вчителям, а взагалі не думаєте, щоб краще було вашій дитині.
02 Вересня 2016, 17:29
Анна - ти нагадуєш &quot;свиню під дубом&quot;, якщо знаєш таку байку!
02 Вересня 2016, 17:36
А ти впевнена, що всі вчителі тобі сподобаються у новій школі? Я впевнена, що ні! І що тоді, весь клас знову буде перебіжчиками до іншої школи? Точно сепари, ще інші школи почнуть обкладати вигадками про вчителів!
03 Вересня 2016, 00:03
Ти Анька приперлася до нашої школи і за тебе наш клас хотіли поділити і моїх подружок хотіли забрати до твоїх однокласників бо вас там мало. Ми незхотіли поняла, і не хочемо. Тепер стійте у колідорі бо і класу у вас нема. Мала шуруй до своєї школи на сило.
03 Вересня 2016, 00:06
Ми знаємо чого ви приперлися до нашої школи шоб не вчитися, бо самі казали шо у нас в класі багато і вас не будуть питати домашнє часто.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024