В районі скоро запрацює бюро правової допомоги

28 Серпня 2016, 00:10
1221

З 1 вересня 2016 року для жителів Шацького району запрацює бюро правової допомоги.

Бюро правової допомоги - це мережа точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад та соціально вразливих суспільних груп.

Місія безоплатної правової допомоги – це захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот, - інформує Роксолана Цвид, начальник відділу "Шацьке бюро правової допомоги".

Першоосновою діяльності бюро є повага до гідності людини та прагнення створити умови, за яких люди мають рівний доступ до права та правосуддя – незалежно від рівня їх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості. Надати людям засоби для вирішення життєвих проблем у правовий спосіб на противагу узвичаєній в суспільстві корупції.

Діяльність бюро правової допомоги буде спрямована на досягнення декількох цілей:

• підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст;

• сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшення навантаження на судову систему;

• зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді та браком адвокатів у сільській місцевості та малих містах;

• зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх;

• посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад;

• сприяння більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування;

• оперативна синхронна комунікація змісту реформ, які проводяться Урядом у сфері освіти, охорони здоров'я, соціальній та інших сферах, на рівень територіальних громад;

• запобігання побутовій корупції на базовому рівні.

Працівники бюро займатимуться наданням безоплатної первинної правової допомоги (юридичні консультації), забезпеченням доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян), та в подальшому здійсненням представництва інтересів клієнтів у суді, складанням процесуальних документів, консультуванням громадян та допомогою в отриманні електронних сервісів Міністерства юстиції.

З 1 вересня 2016 року Бюро правової допомоги відкриється в смт. Шацьк, і буде працювати як відокремлений підрозділ Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Прийти до бюро правової допомоги можна буде з 1 вересня 2016 року з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 18.00 у зручний для Вас час за адресою: смт Шацьк, вул. 50-років Перемоги, 1 (б), тел. (03355) 2-08-47.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром