Шацьк: чим закінчиться конфлікт між перевізниками?

24 Серпня 2016, 17:00
2218

Пасажирські перевезення в напрямку Шацьких озер у розпал курортного сезону стали об’єктом боротьби між перевізниками. Щоправда, зі слів самих перевізників, конкуренція не завжди чесна, та й у Волинській облдержадміністрації є особи, зацікавлені у перемозі того чи іншого учасника конкурсу.

«Яблуком розбрату» стають і автостанції, де здійснюється посадка пасажирів, - пишуть Волинські новини.

У відповідь на статтю про те, що поблизу озера Світязь працюють нелегальні автостанці, Сергій Приймук, який є представником власника автостанції, заявляє, що інформація, надана головним «викривачем» нелегальної автостанції Сергієм Синьком, є нічим іншим, як «зведенням рахунків». Зі слів Приймука, Сергій Синько перебуває у дружніх стосунках з людиною, яка спочатку пропонувала «кришувати» діяльність цієї автостанції, а згодом, отримавши відмову, вдавалася до погроз і, користуючись зв’язками в ОДА, добивалась численних перевірок усіма можливими інстанціями.

Про це інформаційному агентству Сергій Приймук повідомив листом.

Нагадаємо, власника двох автостанцій поблизу Світязя звинувачують у відсутності відповідних дозвільних документів від Укртрансбезпеки. Сергій Приймук пояснює, що наразі підприємець в процесі узгодження атестації автостанції з Укртрансбезпекою, а поки веде діяльність як туристична фірма.

Те, що тяганина з Укртрансбезпекою носить суто бюрократичний характер, підтверджує і той факт, що у Переліку атестованих автостанцій, розміщеному на офіційному сайті Укртрансбезпеки, абсолютно всі волинські автостанції формально не атестовані, термін дії ліцензій у них вийшов ще 13 червня (АС Локачі – 17 липня), і всі вони перебувають в процесі узгодження дозвільних документів.

Окрім цього, у коментарі ІА Волинські Новини Сергій Приймук повідомив, що у травні 2016 року його неправомірно зняли з конкурсу перевізників за маршрутом «Пансіонат Шацькі озера-Луцьк» на користь іншого перевізника, Руслана Мандзюка (документи офіційно оформлені на його маму), який є працівником Укртрансбезпеки. З цього приводу Сергій Приймук одразу ж подав позов до суду, тож наразі тривають тяжби з облдержадміністрацією. До слова, завтра, 18 серпня, має відбутися судове засідання.

Нижче наводимо текст листа Сергія Приймука без змін.

Синько Сергій є головою об’єднання громадського руху «за Справедливість» у Волинській області та перебуває у тісних дружніх відносинах з Колесником Олегом, який є заступником Синька у даній організації і є членом цього руху. Це пояснення для читачів, щоб вони розуміли звідки ростуть ноги цієї замовної статті.

Свій початок ця історія бере ще з 2015 року. Влітку на Лісовій Пісні продавались квитки на маршрутЛуцьк-Лісова Пісня, який обслуговує так зване «АТП-Луцьк», засноване Колесником Миколою Анатолійовичем, статутний фонд якого 1000 гривень, і директором якого є Колеснік Олег Анатолійович, який навідріз відмовлявся перевозити учасників бойових дій. Вигадував різні причини, аби їх не брати: то закривав касира, то казав, що автобус поламався і він нікуди не їде.

У 2016 році за допомогою і за участю Мандзюка Руслана Васильовича, що працює в Укртрансбезпеці, та завдяки зв’язкам з Миркою Іваном Івановичем та Остапкович Наталією Степанівною (працівники Волинської ОДА Департаменту інфраструктури і туризму), здійснюють коригування маршрутів ( на які поклав око Мандзюк Р.В. та Колесник О.) так, щоб у перевізників, які обслуговували дані маршрути, можна було їх відібрати. Злочинним шляхом зняли конкурентів з конкурсу на об’єкти «панс. Шацькі озера-Луцьк» з відправленням з пансіонату о 3:30 та Луцьк-Гряда з відправкою о 12:20 з Луцька, та Луцьк-Гряда з відправкою о 9:45 з Луцька, з яких перші два перейшли під обслуговування Колесніка, а третій - під обслуговування Мандзюк Віри Іванівни, яка являється матір’ю Мандзюка Руслана Васильовича, що є працівником Укртрансбезпеки.

Пояснюю, що підприємство зі статутним фондом у 1000 гривень, у власності якого немає жодного автобуса, окрім переобладнаного спринтера, який зареєстрований на Колесніка Олега Анатолійовича, виграє конкурси на маршрути у перевізників, які мають власну технічну базу та автобуси, сукупна пасажиромісткість яких перевищує 300 місць для сидіння, та які обслуговували дані маршрути кілька років.

Представнику підприємця, що працює на Лісовій Пісні та Гряді, поступила божевільна пропозиція від пана Колесника про те, що він разом з Мандзюком Русланом Васильовичем за скромну винагороду будуть кришувати нашу діяльність взамін на співпрацю з ними. Після того, як їхня пропозиція була відхилена, на нашу адресу почали надходити ультимативні погрози про закриття нашого підприємства. На початку липня погрози почали втілюватися у життя. Колесник та «компанія» почали закидати всі можливі інстанції своїми безглуздими заявами (Антимонопольний комітет, Укртрансбезпеку, СБУ, Нацполіцію та ОДА). Після того, як цими структурами було проведено низку перевірок та не виявлено порушень, Колесник Олег Анатолійович з Мандзюком Русланом Васильовичем не заспокоїлись і продовжували погрожувати.

Дивним чином водій АТП-Луцьк Колесника Олега Анатолійовича, приїхавши в ур.Гряда вранці, після обіду за станом алкогольного спяніння виїхати вже не зміг. Колеснику Олегу Анатолійовичу довелося привозити іншого водія для продовження маршруту. Водії, що курсують по маршруту пан.Шацькі озера-Луцьк з відправленням о 3:30 з пансіонату часто ввечері відпочивають у барі, оскільки передрейсовий медичний та технічний огляд їх не здійснюється. Водії часто скаржаться, що Колесник Олег Анатолійович по самі вуха в боргах і заборгував їм зарплатню в понад 10 000 гривень, оскільки вони не привозять виручку. Може тому, через знецінення праці водіїв паном Колесником, пасажири у його транспортних засобах зазнають тілесних ушкоджень. Так протягом останнього року водії цього перевізника скоїли 2 ДТП: то бігборд їм дорогу перебігав, то ще якісь загадкові обставини.

Може пану Колеснику слід, в першу чергу, навести лад і порядок на своєму підприємстві
???!!!

Дуже гірко усвідомлювати, що люди, які брали участь у боях на сході, за партійний квиток продають свою совість, ганьблять честь і гідність учасників АТО, виконують замовлення продажних чиновників та підступних брехливих бізнесменів.

Не віриться, що людина, яка мешкає в Луцьку, конкретно цікавиться автобусом, який здійснює спеціальні перевезення до Львова!!!

А Мандзюку Руслану Васильовичу і Колеснику Олегу Анатолійовичу можу порадити, якщо їх давить українська жаба, то вона або їх остаточно задушить, або ж нехай беруть ділянки та працюють як належить. До того, як там почав хтось працювати, нікому не було ніякого діла. А як облагородили територію, то знайшлися «благонадійники». Данину платити нікому не будемо – такі часи вже минули!!!

А пану Наливайченку пропоную надалі ретельніше перевіряти кадри, що входять до його організації.

Люди, такі як Колесник, сплюндрують Ваше прізвище своїми кримінальними ділами, хизуючись своїми тісними контактами з органами СБУ.

Борітеся — поборете!

Вам Бог помагає! 

За вас правда, за вас слава 

І воля святая!

(Т.Г.Шевченко)

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром