У Шацькому районі низькі показники з оптимізації шкіл

22 Серпня 2016, 12:00
1981

Понад 1800 учнів навчатимуться в новостворених опорних школах, водночас десятки шкіл у селах області закрили або реорганізували.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 22 серпня, - повідомляють Волинські новини.

Щодо процесу оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів в області поінформувала начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна. Зміни у показниках цього процесу фіксують щодня.

За станом на сьогодні рішенням органів місцевого самоврядування реорганізували 51 школу. Зокрема створили чотири опорні школи: Колківський НВК у Маневицькому районі, школу-гімназію Голобської об’єднаної територіальної громади, ЗОШ 1-3 ступенів у Пнівному Камінь-Каширського району, та НВК школа-гімназія у селищі Турійськ. У складі цих закладів діятимуть 15 філій, тобто, до 1830 учнів у опорних школах доєднуються 780 учнів філій. Між цими закладами для зміцнення матеріально-технічної бази пропорційно до кількості учнів вже розподілили 11 мільйонів гривень цільової освітньої субвенції.

Окрім того, закрили 25 шкіл 1 ступеня, 1 школу 1-2 ступенів, реорганізували шляхом пониження ступеня дві школи 1-3 ступенів та чотири школи 1-2 ступенів. У цих школах навчалося майже 250 учнів, які, зі слів посадовця, отримають доступ до якісної освіти у навчальних закладах, які мають досконалішу навчальну базу. Разом з тим Жидичинська школа 1-3 ступенів Ківерцівського району, де навчаються 360 учнів визначена опорною в рамках міжнародного пілотного проекту метою якого є поліпшення якості освіти дітей, які мешкають у селі. Зимненська об’єднана територіальна громада розглядає можливість закриття школи 1 ступеня.

Не спрацювали у питаннях оптимізації мережі шкіл органи місцевої влади в Іваничівському, Любешівському, Любомльському, Ратнівському районах. Значно менше від потреби оптимізували у Старовижівському, Ковельському, Локачинському, Маневицькому та Шацькому районах.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром