Юрій Чебан після Олімпіади приїде на Світязь?

19 Серпня 2016, 15:30
2525

Веслувальник Юрій Чебан приніс Україні друге золото  Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

У фіналі змагань каное-одиночок на 200 м українець фінішував на першому місці з результатом 39.279 с. Це вже друге наше "золото" на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро. А час, з яким українець прийшов до фінішу, став ще й новим олімпійським рекордом.

Завдяки цій перемозі Юрія Чебана збірна України на іграх у Ріо піднялася в загальнокомандному заліку з 33-го місця на 21-е!

До того ж Чебан потужно стартував і протягом всієї дистанції випереджав своїх суперників.

Напередодні перегонів відбулася дивна ситуація, у якій спочатку через помилку системи Чебан не пройшов у фінал, але згодом українця повернули у боротьбу за медалі. 

Як відомо, чотири роки тому у Лондоні Юрій Чебан на цій же дистанції став чемпіоном. 

А вісім років тому, у 2008-му, український веслувальник завоював бронзу на олімпійських іграх у Пекіні (Китай). Саме тоді, у вересні, після виснажливого олімпійського сезону, Юрій Чебан разом з батьками і друзями приїхав на Світязь. Як зізнався згодом, дуже хотів відпочити у тихій і спокійній місцевості від офіціозу, інтерв'ю та безкінечних привітань, які посипалися на спортсмена після успішного виступу на олімпійських іграх.

Восени 2008-го з Юрієм розмовляв редактор Шацької районної газети "Шацький край" Віктор Грицюк. Спортсмен розповів йому про враження від олімпіади, відзначивши високий рівень організації китайцями головної на той час спортивної події. Зізнався, що держава вчасно виплатила йому як призеру олімпійських ігор 350 тисяч гривень.

Тоді ж була організована зустріч Юрія Чебана з тренерами відділення веслування Шацької дитячо-юнацької спортивної школи та юними спортсменами.

Юрій Чебан з вихованцями Шацької дитячо-юнацької спортивної школи
Юрій Чебан з вихованцями Шацької дитячо-юнацької спортивної школи

Юрій чудово відпочив на Світязі, йому сподобалася природа Шацького краю, тиша оксамитового сезону, рідні і близькі люди поруч.

Як повідомив один добрий знайомий спортсмена, Юрій Чебан після закінчення Олімпіади-2016 в Ріо, ймовірно, знову приїде на Світязь, щоб відпочити і набратися сил.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39