Шацька об'єднана громада може отримати фінансування вже у вересні

19 Серпня 2016, 05:00
1299

"Ми плануємо під час внесення змін до Державного бюджету забезпечити 18 ОТГ, де навесні та влітку відбулися вибори, можливістю отримати медичну та освітню субвенції, а також право збирати податки з вересня 2016, а не з січня 2017, як передбачено сьогодні".

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю виданню «Голос України».

За його словами, для цього треба перераховувати бюджети районних рад, на території яких знаходяться ОТГ, а також бюджети областей, аби розділити повноваження нової ОТГ, району та області.

Він наголосив, що люди вже усвідомлюють переваги децентралізації. «Вони розуміють: чим більша кількість населення і територія, тим більше бюджет, акумуляція ресурсів і відчутніший рух уперед. ОТГ потребують методичної допомоги. І це завдання для державних адміністрацій, регіональних офісів реформ», — зазначив Геннадій Зубко. Він повідомив, що такі офіси не лише сприяють формуванню нових громад, а й надають громадам консультаційну та методичну допомогу у більш ніж десяти дотичних до реформи сферах.

-Важливо, щоб люди мали фахову правову підтримку, допомогу з питань формування бюджетів, планування територій, соціального захисту, освітньої, медичної субвенції. Потрібно, щоб у кожній області працював штаб, який дає відповіді на всі запитання, що і як робити. Це буде зворотній зв’язок, бо імплементація реформи завжди потребує коригувань чи інновацій, — зазначив Геннадій Зубко.

Коментарі
09 Листопада 2016, 23:57
то деж ті кошти вже листопад
10 Листопада 2016, 00:15
упланах і мріях
27 Листопада 2016, 16:25
вже грудень де ж обіцяні гроші
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024