Під час Днів добросусідства кордон перетнула рекордна кількість людей

18 Серпня 2016, 15:40
1312

15 серпня завершились Європейські дні добросусідства. Під час п’ятиденного заходу через тимчасовий пункт перетину кордону Збереже-Адамчуки перейшло 50 тисяч громадян.

Це рекордна кількість відвідувачів за сім років проведення міжнародного заходу, - повідомляє сектор з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Шацької райдержадміністрації.

Перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Сергій Сидорук переконаний, що Європейські дні добросусідства є кроком до зміцнення партнерських контактів між Україною та Польщею.

-Саме такі заходи відкривають об’єднаній Європі Україну, а Україні – Європу. Вони будують мости між народами, роблять нас ближчими та зрозумілішими одне одному, допомагають долати стереотипи та упередження, виховують повагу до культури, мови та традицій обох країн. Тому я переконаний у необхідності будівництва постійного пункту перетину кордону «Збереже-Адамчуки, - зазначив Сергій Федорович.

Таку ж думку перший заступник голови Шацької районної державної адміністрації висловив під час зустрічі з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, яка відбулася 16 серпня у м.Луцьк. На зустрічі представники влади підбили підсумки проведення всіх організаційних заходів, що відбулися за п’ять днів та обговорили ряд пропозицій. Окрім поглиблення міжнародної співпраці, одне з основних завдань заходу -   вирішення питання побудови пункту пропуску кордону «Збереже-Адамчуки». Адже обидві держави мають зацікавленість та бажання щодо цього проекту будівництва, але водночас виникає основна проблема – відсутність коштів з української сторони.

Очільник вищої гілки влади області також висловив свою думку  і підтримав пропозицію щодо продовження проведення відповідної роботи з вирішення питання будівництва пункту перетину кордону на території Грабівської сільської ради.

-Все залежить від наявності коштів, адже місцевий бюджет не все може осягнути. Ми будемо продовжувати працювати в комплексі, щоб було співфінансування з державного та обласного бюджетів, - наголосив Володимир Гунчик.

    Водночас польські посадовці та громадські активісти зазначають, що при  необхідності готові переглянути попередні домовленості.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром