У Світязі зустрілися українські і польські підприємці

15 Серпня 2016, 16:00
1544

В рамках Європейських днів добросусідства, які тривають у Шацькому районі, відбувся традиційний форум підприємців.

12 серпня  у селі Світязь на базі відпочинку «NESTER-HOUSE» зустрілися польські та українські (з Шацького району) підприємці. Польську делегацію очолив Адам Панасюк, віце-староста Влодавського повіту, українську - Сергій Кужель, заступник голови Шацької районної державної адміністрації.

Як зазначив Сергій Олександрович, Шацький район має великий потенціал для розвитку малого та середнього бізнесу в різних галузях, проте пріоритет все ж належить туризму.

Презентацію роботи Шацького національного природного парку, наслідком якої стало створення тристороннього біосферного резервату «Західне Полісся", представив заступник директора ШНПП Василь Матейчик, а також розповів про рекреаційний потенціал краю. З його слів, у 2005 році в районі відпочила 61 тисяча людей, а вже у 2015 році – 150 тисяч, хоч це в теперішніх умовах несе чимале навантаження на екологію двох озер – Світязя та Пісочного.

Українці почули багато цікавої інформації з вуст польських підприємців . Зокрема, більшість зацікавилися інформацією про можливість навчання учнів українських шкіл у навчальних закладах Польщі, а також можливість навчання на двотижневих курсах людей за різноманітними професіями (обслуговуючого персоналу, барменів, покоївок, кухарів та інших професій за рахунок оплати проїзду, навчання та проживання польською стороною), після закінчення яких складатимуться підсумкові іспити та видаватиметься диплом європейського зразка. 


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024