Чому шачани не беруть участі у запливі Бугом на каяках?

13 Серпня 2016, 12:00
1787

Вперше Європейські дні добросусідства були проведені в Шацькому районі у 2010 році. Як і цьогоріч, у програму заходів входив пункт про спортивні перегони, зокрема заплив річкою Західний Буг на каяках (туристичних байдарках).

6 років тому сплав на човнах здійснювали тренери відділення веслування Шацької дитячо-юнацької спортивної школи. Чудова погода, спокійна течія, професійні човни – все сприяло тому, що спортсмени вдало взяли старт, подолали чималу дистанцію і з азартом фінішували.

Вже от декілька років поспіль шацькі веслувальники не беруть участі у запливі. Причина – зовсім не в відсутності бажання. Участь у сплаві стала платною. Кожен, хто бажає поборотися з водною стихією Бугу, має внести в польську казну тризначну суму в гривнях (від 50 польських злотих), оскільки організатором заходу є поляки.

В умовах фінансової кризи і з мізерними зарплатами шачани не можуть собі дозволити такого дорогого задоволення. Тепер ностальгують і згадують про азартні перегони-2010, лише переглядаючи фото шестирічної давності.

Нагадаємо, 11 серпня в Шацькому районі стартували Європейські дні добросусідства. Українці і поляки взяли участь у відкритті переходу, у роботі спільної VII міжнародної конференції «Наше Полісся, наш Буг», а також форумі підприємців. Сьогодні стартував заплив Бугом на каяках і транскордонний забіг Збереже-Світязь-Збереже.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024