Про співпрацю прикордонних територій говорили в Шацьку

10 Серпня 2016, 10:42
1277

5 серпня у приміщенні Шацького районного центру зайнятості відбулася робоча зустріч Волинської мережі співпраці прикордонних територій.

Про це йдеться на сторінці Шацького районного центру у Фейсбуці.

На зустрічі були присутні перший заступник голови Шацької районної державної адміністрації Сергій Сидорук, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, голова Турійської районної ради Ольга Черен, керуючий справами Любомльської районної ради Михайло Склянчук, начальник ЦНАПУ Нововолинської міської ради, заступник голови асоціації «Волинської мережі співпраці прикордонних територій» Андрій Мигуля та директори центрів зайнятості: Шацького Мирослава Терета, Ковельського Олена Комісарук Марчак та Турійського Олександр Швець.
На початку зустрічі Мирослава Терета ознайомила присутніх з роботою Шацького районного центру зайнятості, видами послуг, які отримують клієнти центру зайнятості - роботодавці та незайняті громадяни. Також вона розповіла присутнім про роботу освітніх проектів служби зайнятості: «Зимова агрошкола», «Школа культури і туризму», «Школа безпеки і порядку».
Презентували потенціал регіонів в Мережі із таких питань: міське господарство – комунальні підприємства, стан і кадровий потенціал; економіка – найважливіші економічні галузі, кількість підприємств в розрізі малі, середні та великі, домінуючі сектори економіки, бар’єри; неурядові організації – визначення найбільш активних; інституції оточення бізнесу; освіта та наука – стан і потенціал сектора освіти; міжнародна співпраця – партнери та реальна діяльність, яка може стати вихідною базою – голови Шацької, Ковельської, Турійської районних рад та керуючий справами Любомльської районної ради.
Директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості Олена Комісарук-Марчак розповіла присутнім про роботу центрів зайнятості з організації міжрайонної міграції робочої сили. В центрах зайнятості розміщена інформація про попит на робочу силу інших районів та регіонів, тому безробітні мають можуть зробити вибір, чи працевлаштуватись за «копійки» в місцевого роботодавця, чи працювати в іншому регіоні за достойну заробітну плату. Також вона ознайомила присутніх із можливістю неформального професійного навчання.
На зустрічі було обрано голову асоціації «Волинської мережі співпраці прикордонних територій», розглянуто звернення до Ратнівської районної ради, щоб вони вступили в мережу, обговорено діяльність і структуру Мережі, Положення до стратегії, оперативні плани на наступний квартал.
Учасники зустрічі переконані, коли буде ідея і бажання, то все буде зроблено для благополуччя своїх громад, а чим більше членів Мережі, тим більше шансів на виграш проектів.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром