Світязь: місцеві жителі скаржаться на невдалий сезон

09 Серпня 2016, 10:00
1757 Джерело: kordon.in.ua

Відпочинок на Світязі тепер не дешевший, ніж відпочинок на морі або ж закордоном. Але кожних вихідних у Світязі ніде голці впасти: покупатись у волинському Байкалі приїжджає чимало відпочивальників. Власники маєтків та приватних садиб все одно скаржаться на погані заробітки за цей літній сезон, хоч він й не встиг ще закінчитись.

Причинами цього, як кажуть місцеві жителі, є погода – майже весь липень було прохолодно, тому охочих відпочити було небагато, - пише Кордон

Не варто забувати й про фінансову сторону відпочинку на Світязі. Ціни підняли буквально на все, хоча умови проживання покращились не на багато.

По суті, літній сезон, який на Світязі триває майже два місяці (з кінця червня до кінця серпня –авт.), це єдиний хороший шанс підзаробити грошей для місцевих жителів. Хтось здає будиночки та окремі кімнати, хтось пече пиріжки, куховарить, хтось здає в оренду землю під намети, хтось відкриває якомога більше торгових точок продажу усього чого душа забажає: від продуктів харчування до товарів повсякденного вжитку.

Підприємець Павло розповів, що відкрив дві торгових точки з продажу квасу та розливного пива. Проте, за його словами, сезон настільки поганий на дохід, що хвилюється, аби вийти, як-то кажуть, “на нуль” – повернути хоча б те, що вклав у справу. А про прибуток мовчить…

Пані Оксана вже досить давно займається “зеленим туризмом”. Нині ж бідкається, що нема такого потоку людей, як, наприклад, минулого року. За її словами, кімнати день за днем пустують. Причиною такої ситуації вважає погану погоду і зростання цін. Крім того, зазначає, що люди тепер більш вимогливі – хочуть кімнати зі зручностями за низькими цінами.

Й справді, ціни тепер коливаються від наявності зручностей у кімнаті чи будиночку. За добу у звичайному номері з холодильником та телевізором просять від 100 гривень з особи, гаряча вода та туалети спільного користування. А от зручності цьогоріч починають коштувати від 200-250 гривень за добу з особи.

Порахувати прибуток великої арифметики не треба знати. Принаймні, за двомісний номер треба платити вже вдвічі більшу платню. А також відпочивальники їдуть на декілька днів. Тому для господаря заробити місячну зарплату за дві-три доби є реальністю саме на Світязі.

Не варто забувати, що майже світязяни приймають відпочивальників, проте лише одиниці сплачують податки. Адже ніхто не хоче платити величезні суми податку від зароблених коштів за сезон. Бо й довести те, що вони займаються зеленим бізнесом зараз неможливо.

Звісно ж, за хорошої погоди сезон на Світязі триватиме ще близько трьох тижнів, та все ж багато хто говорить, що такого неприбуткового сезону не було вже давно.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39