В таборі "Волинська Січ" проходили вишкіл юні патріоти із 16 областей України

08 Серпня 2016, 22:00
6666

Літо — пора канікул та відпусток. Тринадцятий рік поспіль на Волині розгорнув свої намети дитячий табір “Волинська Січ”.

Місцем дислокації  організатори обрали мальовничий берег одного з шацьких озер. В цей табір приїздять ті, хто віддає перевагу активному відпочинку на природі: “Волинська Січ” традиційно культивує військово-патріотичне виховання та фізичний вишкіл. Цього літа в таборі гостювали понад три сотні дітей із 16 областей України.

Про це пише Волинська регіональна дирекція національної телекомпанії України.

 

-Наш табір націлений на військово-патріотичне виховання. І на сторінки історії, яких можна торкнутися. Ми стараємося пройти тут 4 періоди: княжа та козацька доба, сторінки УПА і сучасність. Сучасна зброя і таке інше. Тобто, діти це все проходять. І руками все можна помацати, пісні вивчаємо. Лекції, традиції. Стараємося за тих 11 днів максимум надати інформації. І діти сприймають, – зауважив керівник табору “Волинська Січ”  Сергій Дружинович.

В одному з наметів табору гончар Василь Курилюк продемонстрував майстер-клас з виготовлення глиняного посуду: «Родом я з села Рокита. Це – столиця волинського гончарства, де в свій час —  приблизно в 50–70-ті роки було більше тридцяти горнів гончарних, де випалювали вироби і більше 150-ти гончарів, які їх робили і які займали ареал від Бреста до Ковеля і від  Володимира-Волинського — до Любешова і Каменя-Каширського, Кобрин, Любомль, Шацьк — це все були гончарні центри, не говорячи про села. Возили до Бреста поїздом горщики продавати, а вже  в інші населені пункти їздили кіньми… Якщо немає терпіння, а є тільки бажання — то нічого не вийде. Бо це треба дуже довго вчитися… Все життя гончар працює — і все життя вчиться»

Вихованців табору “Волинська Січ” вирізняє залізна дисципліна. Найменша розхлябаність карається штрафом: присіданнями або віджиманням від землі. Багато хто з дітей приїхав у “Волинську Січ” не вперше. І не лише тому, що тут добре годують (у таборі чотириразове харчування) та є всі умови для відпочинку. Хлопців та дівчат навчають історії, традиціям українського війська.   Вони вчаться бути командою: один — за всіх,  і всі — за одного.

А ввечері, перед сном, вихованці табору традиційно збираються біля багаття. Тут можна подивитися на справжнє файєр-шоу. Підсумувати прожитий день. Уже наступного року табір “Волинська Січ”, ймовірно, змінить своє місце дислокації — обласний центр військово-патріотичного виховання з такою ж назвою перебазується в село Городилець під Ковелем. Але незмінними залишаться традиції табору та його педагогічне кредо: навчити молодь любити свою країну, знати славне минуле та в будь-яку хвилину бути готовим захистити її майбутнє.


 

Коментарі
17 Квітня 2017, 23:57
Були саме в цьому таборі в 2016 році. Їжу привозять кіньми!!! невідомої якості, повністю не відповідає рекламі.<br/>А насправді цей табір - невдала копія справжньої Волинської Січі. В якому моя дитина відпочивала в 2015 році, і в який поїде в 2017-му. Ці шахраї під приводом справжньої Січі відвезли дитину в зовсім інше місце - пустир!!! Ціна в справжньому таборі була майже в два рази нижча, а вражень в 100 разів більше. Цього року бачимо вони вже менш наглі і поставили вартість путівки на 400 грн. тільки більше, ніж в справжній &quot;Волинській Січі&quot;.Не потрапляйте у Волинську Січ в с.Пулемець, справжній табір знаходиться на озері Світязь - с.Пульмо!!! Він працює більше 14 років, а цей фейковий тільки 1 рік!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром