Жителі Прип’ятської сільської ради просять відремонтувати дорогу і повернути колишнього перевізника

06 Серпня 2016, 22:00
1402

3 серпня виїзний прийом громадян провів голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Цього разу особисті прийоми громадян керівник району почав з сіл Прип’ятської сільської ради.

В чотирьох селах люди просили вирішити дві найбільш наболілі проблеми: відремонтувати дорогу та вирішити питання із маршрутним перевезенням. У селі Плоске жителі навіть попереджали, що якщо навантажені лісовози й надалі будуть їздити сільськими дорогами та псувати їх, то люди будуть перекривати дорогу. 

Стосовно стану доріг, то, як пояснював Сергій Карпук, ймовірно, цими дорогами їдуть лісовози Прибузького лісництва (с. Згорани), тож керівник буде зв’язуватися з ними і говорити про вирішення проблеми . Також у цій справі буде задіяна поліція, оскільки, відповідно до законодавства, автотранспорт вагою більше 24 т не має права їздити такими дорогами.

Стосовно ремонту дороги Вілиця-Кропивники, то вже розроблена технічна документація на ремонт більше 3 км, що сполучають ці села. Було виділено 500 тисяч гривень з обласного бюджету, 400 тисяч гривень – з районного, та 100 тисяч гривень – із Шацького селищного. Ремонт дороги Шацька дільниця Любомльського автодору планує розпочати уже з понеділка.

Ще одна проблема, яка вже декілька місяців турбує селян, - це автобусне сполучення. Сергій Карпук пояснив людям причину проблеми, яка полягає в тому, що з початку року райдержадміністрацією не укладені постійні договори з ними на приміських маршрутах, а колишній і теперішній перевізники також не виявляють особливого бажання займатися цим маршрутом.

З проханням повернути маршрут колишнього перевізника та його графік руху маршрутки жителі трьох сіл підписали відповідні листи. Скаржилися жителі сіл на те, що тільки до 1 вересня в села Прип’ять та Пехи буде заїжджати автобус сполученням Луцьк-Пехи, який дуже вигідний людям, особливо студентам. Люди просять не скасовувати єдиний прямий маршрут до Луцька та Ковеля. Вислухавши людей, голова районної ради обіцяв найближчими днями з цим питанням звернутися в обласний департамент інфраструктури та туризму, а також заслухати вирішення питання з перевізниками на сесії районної ради.

Проблемним у селі Плоске є режим роботи місцевого ФАПу, куди працівник приїжджає лише два рази в тиждень. Тож щоб пролікуватися чи зробити щоденні ін’єкції, хворим потрібно їхати в сусідні села чи в районну лікарню. Потребує ремонту й саме приміщення сільського ФАПу, в якому люди просять замінити вікна.

В селі Прип’ять Сергій Карпук найперше відвідав місцеву школу, де косметичні ремонтні роботи майже завершені. Проблемою, за словами директора школи Олександра Лончука, залишається встановлення внутрішніх санвузлів у найбільшому корпусі навчального закладу. Як повідомив Сергій Карпук, з обласного бюджету було виділено 300 тисяч гривень на облаштування санвузлів у чотирьох школах, в тому числі й Прип’ятській.

Проблемою села Кропивники є збільшення кількості диких кабанів, які знищують сільськогосподарські врожаї. Звернення місцевих депутатів та жителів села до директора Шацького національного природного парку та голови УТМР не дало ніяких результатів. Жителі села Кропивники просили посприяти відновленню роботи громадських вбиралень у центрі селища, які необхідні приїжджим людям.

Актуальним для жителів сіл залишається питання низької ціни на молоко, яка від зимового періоду знизилася з 3,50 гривні за літр до 2,80 гривні. Михайло Поліщук, директор ТзОВ «Шацький молокозавод», розповів, що їхнє підприємство – найменше в області серед заготівельників, тож відповідно не може дозволити собі ставити вищі ціни, ніж інші молокозаводи. Окрім того, ціна за 1 кг масла на заводі вроздріб коштує 90 гривень, в той час як на інших підприємствах такою є оптова ціна.

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024