Як юні шачани відпочивали в дитячому центрі «Молода гвардія»

31 Липня 2016, 22:10
1939

Літні канікули -- довгожданий час для відпочинку. Станіслав Козак, вихованець гуртка «Студія творчості» Будинку дитячої та юнацької творчості, учень ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк, не пропустив нагоди провести табірну зміну в «Молодій гвардії».

Пільгову путівку на VI зміну «Творче літо» Станіслав отримав як переможець всеукраїнського та обласних конкурсів, - розповіла педагог Шацького Будинку дитячої і юнацької творчості Ніна Корець.

Табір «Зоряний», в якому він перебував, об’єднав дітей Волинської, Рівненської, Луганської та Донецької областей. 

Цікаві заходи та конкурсно-розважальні програми, щоденні дискотеки, а також безкінечні морські купання, оглядові екскурсії міста, відвідування циркового шоу та безліч приємного спілкування з новими друзями та вожатими -- все це залишило незабутні враження про «Молоду гвардію».

Велика кількість заходів проходила на літньому концертному майданчику на 1 500 осіб. Ще на території центру знаходиться автомістечко, в якому проходять всеукраїнські та обласні зльоти юних інспекторів дорожнього руху, а також музей історії авіації та космонавтики. Кіноконцертний зал на 1 000 чоловік може вмістити відпочиваючих відразу трьох таборів. Також в таборі працює морська рятувальна служба, беручи всіх вихованців під свій пильний контроль.

Тематична зміна була спрямована на розвиток творчих здібностей дітей, створення умов для їх самореалізації. Приємно, що Стас не був стороннім глядачем, а з головою поринув у світ творчості, за що й був нагороджений грамотою УДЦ «Молода гвардія» Міністерства соціальної політики України за активну участь у житті та роботі табору під час VI тематичної зміни «Творче літо».

Окрім нього, в «Молодій гвардії» відпочивали за пільговими путівками Оксана Крат,  учениця ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк, та Яна Мельничук, учениця ЗОШ І-ІІ ст. с. Підманове. Вони  перебували в 10 загоні табору «Зоряний» разом з дітьми Волинської, Харківської, Івано-Франківської, Луганської та Донецької областей. Найбільше дівчатам, зі слів Оксани, подобалися купання в морі.

А ще вразив концерт до 20-ї річниці Конституції України «Україна -- єдина родина», зустріч із зірковим гостем Василем Бондарчуком, гала-концерт міжнародного дитячого фестивалю «Світ талантів» та оглядова екскурсія на судні «Хаджибей». Одеса зачарувала своїми розмірами та архітектурою. Найбільше запам’яталися славнозвісні Потьомкінські сходи. До речі, Аня Мельничук перебувала в дитячому центрі вже вдруге.

30 липня «Молода гвардія» святкуватиме поважний ювілей -- 60-річчя діяльності. Тож вітання цій справжній країні дитинства на чолі з веселими, креативними, відповідальними, компетентними знавцями педагогічної роботи!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024