Шацьк: якщо землю роздаватимуть такими темпами, селище перестане розвиватися

31 Липня 2016, 13:00
1485

На позачерговій сесії Шацької селищної ради, яка відбулася 22 липня під головуванням Сергія Віннічука, голови Шацької селищної ради, депутати прийняли звернення до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика.

У ньому просять тимчасово припинити виділення земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Шацької селищної ради.

«Впродовж 2014-2016 років набуло масового характеру надання головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власність за межами населених пунктів Шацької селищної ради (селище Шацьк, села Мельники та Гаївка) поблизу озер Світязь, Люцимер, Пісочне, Соминець для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва

Громадянам з інших міст. У людей забирають пасовища, а в селищної ради – інвестиційно-привабливі земельні ділянки.

Управлінням Держгеокадастру області повністю ігноруються вимоги змісту звернення Глави Адміністрації Президента України від 15.03.2016 року №2-01/843. Це створює соціальну напругу серед місцевого населення.

Шацькою селищною радою прийнято рішення від 17.05.2016 року «Про розробку генерального плану смт Шацьк», яким планується передбачити розширення меж селища та включити до нього землі сільськогосподарського призначення, які є інвестиційно-привабливими. Якщо тенденція та швидкість надання головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області земельних ділянок збережеться на теперішньому рівні, розширювати межі Шацька стане неможливим.

Враховуючи, що на даний час у першому читанні прийнято законопроект №4355 від 19.04.2016 року «Про передачу заміських земель сільськогосподарського призначення місцевим громадам», прийняті рішення селищної ради від 8.07. 2016 року «Про створення громадського пасовища» просимо Вас сприяти тимчасовому припиненню виділення земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Шацької селищної ради до моменту розгляду Верховною Радою вказаного у зверненні законопроекту», - йдеться у документі.

Окрім того, як зазначив Сергій Віннічук, на виїзному прийомі громадян Володимир Гунчик наголосив керівникам громади та району на необхідності розробки комплексного плану розвитку об’єднаної територіальної громади на декілька років, в якому слід  передбачити розташування усіх інфраструктурних об’єктів. Тож у рішенні голова селищної ради запропонував вписати й пункт про те, що селищна рада зобов’язується врахувати це побажання.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром