Коли відбудуться Європейські дні добросусідства

29 Липня 2016, 08:00
2301

У місті Влодава Республіки Польща відбулася міжнародна конференція, на якій обговорювалося питання проведення Європейських днів добросусідства на території Шацького району (село Адамчуки) і Влодавського повіту (село Збереже).

З української сторони участь у конференції, яка відбулася 21 липня, взяли Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької РДА, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, Сергій Віннічук, голова Шацької селищної об’єднаної територіальної громади, та постійний учасник та співорганізатор днів добросусідства, директор міського будинку культури Ніна Вирович.

З польської сторони участь у конференції взяли Анджей Романчук, староста Влодавського повіту, Ян Лукашик, війт гміни Воля Угрузька, керівники силових структур Польщі: прикордонної, митної, пожежної служб, представники поліції.

Планується, що Європейські дні добросусідства відбуватимуться з 11 по 15 серпня у тимчасовому пункті пропуску «Адамчуки-Збереже».

На нараді говорили про організацію та проведення урочистих заходів, конференцій по обидві сторони Західного Бугу, спортивних та рибальських змагань, ярмарку (буде організовуватися на польській та українській стороні), форуму підприємців (цього року відбудеться у Шацьку).

Культурно-масові заходи також планується проводити не лише на польській, а й на українській стороні. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024