У районі найбільш поширеними є професії, пов'язані зі сферою туризму

28 Липня 2016, 22:00
1225

У Шацькому районному центрі зайнятості за участю першого заступника голови Шацької районної державної адміністрації Сергія Сидорука було проведено круглий стіл на тему: «Солідарна відповідальність за працевлаштування особи, роботодавця, держави».

Участь у засіданні, яке відбулося 20 липня, взяли представники влади, центру зайнятості, Шацького відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції, управління фінансів Шацької РДА, Шацького лісового коледжу ім. В.В. Сулька, роботодавці району, - повідомляє сторінка Шацького районного центру зайнятості у Facebook.

Відкриваючи засідання «круглого столу», директор центру зайнятості Мирослава Терета зазначила, що для провадження державної політики у сфері зайнятості населення, забезпечення працевлаштування громадян необхідна спільна відповідальність як особи, так і роботодавця та держави. Директор поінформувала учасників заходу про форми співпраці з роботодавцями та поділилась враженнями від спільної поїздки з представниками Волинського обласного санаторію «Лісова пісня» в Рівненський центр професійно-технічної освіти. 

Про результати опитування роботодавців району доповіла заступник начальника відділу надання соціальних послуг Лідія Шеметило. Вона зазначила, що економіка району тісно пов’язана з розвитком туризму, то відповідно й професії завжди актуальні ті, які пов’язані зі сферою обслуговування: кухар, офіціант, продавець, охоронець, менеджер, молодша медична сестра та інші.

Про найбільших платників податків та податкову культуру поінформувала начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ Світлана Сулік.
Начальник відділу доходів та комп’ютерного забезпечення управління фінансів Шацької РДА Руслана Сакура розповіла про сплату ПДФО у районі. 

Ігор Жмурко, директор Шацького лісового коледжу імені В. В. Сулька, доповів про підготовку кваліфікованих кадрів у коледжі, відзначивши, що у 2016 році збільшено кількість державних місць за всіма напрямками навчання. А також поділився враженнями від поїздки в Естонію, де населення навчається протягом всього життя. При невеликій кількості людей з вищою освітою громадяни незалежно від віку можуть легко змінити робітничу професію та місце роботи.

Учасники заходу активно обговорювали питання щодо ситуації, яка склалася на ринку праці району, зазначивши, що основними факторами, які впливають на покращення рівня зайнятості населення є: збереження існуючих та створення нових робочих місць, сприяння розвитку підприємництва та самозайнятості, легалізація трудових відносин, підвищення рівня заробітної плати, прогнозування потреб економіки району в робітничих кадрах, підвищення професійної компетенції безробітних та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024