Визначили кращого вальника лісу

22 Липня 2016, 17:30
1388 Джерело: lis.volyn.ua

На Любомльщині відбулися обласні змагання вальників лісу, організовані Волинським ОУЛМГ спільно з обласною організацією профспілки та Товариством лісівників.

У конкурсі, який відбувся в четвер, 21 липня, на базі державного підприємства «Прибузьке лісове господарство», взяли участь 22 команди вальників лісу, - повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Шацький район на змаганнях представляв Андрій Дударчук, майстер виробничого навчання Шацького лісового коледжу імені В.В.Сулька.

Щороку рівень організації змагань та майстерність конкурсантів помітно зростають. Це відзначили всі присутні. Відтак боротьба за лідерство стає щоразу емоційнішою та запеклішою.

– Ваша професія друга за небезпечністю після роботи шахтарів. Незважаючи на дощ і спеку, мороз і сніг, ви виконуєте своє непросте завдання – зібрати урожай лісу. Не перебільшу, зазначивши, що від того, наскільки фахово ви це зробите, у результаті залежить економічний стан цілого підприємства, – наголосив у вітальному слові заступник начальника Волинського ОУЛМГ Олександр Рибчинський.

Долучилися до привітань під час урочистого відкриття змагань голова Любомльської райдержадміністрації Микола Пархомук, голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Павло Матіюк, голова обласної організації Товариства лісівників України – начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс, директор ДП «Прибузьке ЛГ» Григорій Ющук, головний суддя змагань – начальник відділу лісових ресурсів Григорій Новосад.

– Лісогосподарські підприємства краю – основні платники податків у районах. На території Любомльщини таких два – Прибузьке та Любомльське. Про престиж лісівничої професії й говорити не варто – ваші працівники мають достойний рівень оплати праці і дорожать робочим місцем, – зазначив Микола Пархомук, а тоді наголосив, звертаючись до учасників змагань: – Ви й так уже всі переможці, адже найкращі у своїй справі на вашому підприємстві.

Тоді конкурсанти взялися доводити свою майстерність у 5 етапах – так, як зазначено в умовах проведення всеукраїнського конкурсу. Підготовка пилки до роботи, розкряжування комбінованим різом та точне розпилювання, спилювання гілок та сучків і врешті – найскладніше із завдань, яке оцінювалося найвищою кількістю балів, – звалювання лісу. Враховувалося все: час, точність та майстерність виконаної роботи. І особливістю цьогорічного конкурсу стало те, що всі учасники впоралися із завданнями досить добре. Різниця між переможцями та їх конкурентами подекуди була лише у кілька балів. Інтрига зберігалася до останнього. Та в результаті перше місце, як і на змаганнях 2014 та 2015 років, виборов Віталій Крисак, котрий представляв ДП «Городоцьке ЛГ». У нагороду переможцю дісталася почесна грамота ВОУЛМГ, премія розміром 12 тис. грн та можливість показати себе на всеукраїнському рівні, а також цінні призи від спонсорів змагань – компаній Husqvarna та STIHL і, звісно, вітальні оплески присутніх.

Друге місце та 10 тис. грн у подарунок отримав представник ДП «Володимир-Волинське ЛГ» Петро Кулик, бронза змагань та 8 тис. призових заслужено дісталася Петрові Богдану – вальнику лісу ДП «Прибузьке ЛГ».

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024