Світязь: сільський голова розповів, коли на дорозі зникнуть затори

19 Липня 2016, 06:00
3143 Джерело: ar.volyn.ua

Світязький сільський голова Микола Цвид розповів про найбільш актуальні проблеми Світязя у період відпочинкового сезону.

Як відзначив очільник місцевої громади, сільська рада, на території якої знаходиться одне з найгарніших в Україні озер – Світязь, і відповідно одна з найпопулярніших зон літнього відпочинку, потерпає від низки невирішених проблем. Серед них – відсутність системи каналізування, сучасних місць для паркування транспорту, необлаштовані пляжі, торгівля на дорозі тощо.

- Якщо на базах відпочинку, у дитячих таборах і приватних садибах створені непогані умови для комфортного відпочинку, то з пляжами ситуація гірша. Утім, найбільшою нашою бідою є відсутність каналізування. У 2006 році я провів певну роботу, результатом якої стало розроблення проектно-кошторисної документації і будівництво приміщення очисних споруд.

Втілити його в життя вдалося за кошти Світязької сільської ради і державного бюджету. Ні район, ні область не долучилися до фінансування, тобто проігнорували одну з найбільших екологічних проблем Волині – забруднення озера Світязь, - розповів Микола Цвид.

Ще одним болючим місцем відпочинкового сезону є центральна дорога, що проходить вздовж озера. Влітку на ній завжди велике скупчення транспорту, ведеться хаотична торгівля і відсутні місця для паркування цих же автомобілів.

Минулого року сільський голова ініціював питання передачі цієї дороги, розташованої в межах села Світязь, у комунальну власність сільської ради. В разі позитивного рішення представники бізнесу мають намір взяти в довгострокову оренду землю під дорогою і побудувати на ній парковки, встановити туалети і сміттєзбірники, окультурити пляж тощо. Сьогодні на адресу Шацької районної ради, яка взялася допомагати Світязю, прийшов лист-відповідь від державної служби автомобільних доріг. В ньому чиновники дають добро на початок процедури передачі дороги в комунальну власність сільської ради.

-Це означає, що бізнес почне вкладати гроші в розвиток інфраструктури туризму села. І вже через деякий час ми всі можемо побачити, як змінюється Світязь. Поки що сільська рада готова приступити до виконання складної процедури передачі дороги. Плануємо її завершити до початку наступного сезону відпочинку, - підсумував сільський голова.  

 

Коментарі
21 Березня 2017, 06:03
у світязі проблема одна цвид
04 Червня 2018, 15:33
я так не рахую із каналізацією він поступив правильно от якби ще незабутку відвоювати у корупціонерів
04 Червня 2018, 23:34
клоун
13 Липня 2018, 15:18
ЗНИКНЕ ЦВИД ЗНИКНУТЬ І ЗАТОРИ
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024