Бібліограф Шацької центральної районної бібліотеки отримала сертифікат школи професіоналізму та креативності

15 Липня 2016, 17:00
2372

В приміщенні Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулась ІІ школа молодого бібліотекаря «Професіоналізм + креативність = сучасний бібліотекар».

У навчанні, яке відбувалося 11-12 липня, взяла участь і бібліограф Шацької центральної районної бібліотеки Катерина Кузнєцова, - пише сайт Шацької центральної районної бібліотеки

В перший день, о десятій  ранку перед двадцятьма  учнями виступила з вступним словом т.в.о. директора Волинської ДОУНБ Олени Пчілки Людмила Антонівна Стасюк. Також привітала молодих бібліотекарів голова Волинського обласного відділення УБА Лариса Миколаївна Назарчук. Після покладання квітів до погруддя Олени Пчілки, бібліотекарі з усієї області зібралися в відділі виробничої літератури де в них проходили заняття.


 

Першим етапом було знайомство. Кожен учасник розповідав про свого сусіда по парті, перед тим мавши на знайомство тет-а-тет п’ять хвилин. Тренінги розпочав кандидат економічних наук, бізнес-тренер – Віталій Ткачук, який читав лекцію «Культура спілкування у режимі « користувач - бібліотекар». Далі всі мали змогу навчитися у Назара Дубини (керівника студії телебачення СНУ імені Лесі Українки) створювати успішні відеоролики. 

Ельвіра Яцута навчила бібліотекарів, як правильно складати прес-анонси та прес-релізи. Вміння бути публічним продемонстрував  актор Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка – Дмитро Мельничук. Під час наступного завдання молоді спеціалісти були розділені на чотири групи, в яких мали розробити план подальших виставок у власній бібліотеці. Завдяки цьому завданню всі продемонстрували вміння працювати в команді, та дослухатися до слів іншого. А проходило це цікаве завдання під егідою заступника директора з наукової роботи Волинської ДНУНБ імені Олени Пчілки – Євгенії Олексіївни Євтушок.

Про особливості програми Microsoft publisher -  розповіла Софія Ворожейкіна – завідувач відділу автоматизації і коп’ютерних бібліотечних технологій Волинської ДНУНБ імені Олени Пчілки. Закінчився перший день навчань «Сутінками в бібліотеці».

Наступного дня бібліотекарі подорожували Ківерцівським районом. Побували в  бібліотеках-філіях сіл Липляни, Кульчин, Сокиричі, Озеро та Тростянець. Де могли ознайомитися з роботою досвідчених колег та побачити їхню роботу на власні очі. В Ківерцівській центральній районній бібліотеці пройшло підбиття підсумків роботи школи молодого бібліотекаря, учасники обмінялися враженнями та отримали сертифікати.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024