З шацькими фахівцями обговорено питання демаркації державного кордону

15 Липня 2016, 06:00
1696 Джерело: mistovechirne.in.ua

На виїзній міжвідомчій нараді обговорювали питання проведення демаркаційних робіт на державному кордоні України з Республіками Білорусь та Польща.

Офіційний захід, у роботі якого взяв участь Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької райдержадміністрації, відбувся 13-14 липня. - інформує сектор з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шацької районної державної адміністрації.

Робочий виїзд здійснений за ініціативи народного депутата України Т.І.Батенка за участю представників МЗС, АДПСУ, Держгеокадастру, Держводагенства.

Очолив делегацію Сергій Бобожко - в. о. начальника відділу правового оформлення державного кордону Міністерства закордонних справ України. До складу робочої групи увійшли: Сергій Вороний - представник Адміністрації Державної прикордонної служби України; Микола Кузів - начальник відділу демаркації і делімітації Департаменту геодезичної і картографічної діяльності Держслужби України з питань геодезії, картографії і кадастру; Ігор Сірий - представник Держводагенства України,  Іван Заяць – представник науково-дослідного інституту Укркартогрфія, а також взяли участь представники Шацького національного природного парку та керівники відповідних служб району.

Засідання виїзної міжвідомчої наради проходило у районі точки стику державних кордонів України, Республіки Білорусь та Республіки Польща з метою комплексного вивчення на місцевості умов для встановлення українського прикордонного стовпа прикордонного знака «Буг».

Фахівці підтвердили, що делімітацію українсько-білоруського державного кордону (визначення загального проходження лінії державного кордону, нанесення її на топографічні карти, складання опису проходження лінії державного кордону) проведено у відповідності до норм міжнародного права та законів України, з урахуванням законодавчих актів колишнього СРСР, документів, у яких встановлені межі земле- і водокористування, історичних відомостей про формування кордонів, та за погодженням із обласними, районними державними адміністраціями Волинської, Житомирської, Київської та Чернігівської областей.

В результаті проведеного засідання учасниками було визначено обсяг робіт в напрямку опрацювання технічних вимог щодо укріплення берега річки Західний Буг, облаштування майданчика та встановлення на ньому українського прикордонного стовпа прикордонного знаку «Буг».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром