Шачанка Валентина Денисюк поповнила ряди Ліги українських письменників імені Павла Чубинського

11 Липня 2016, 11:00
4681

Валентину Денисюк знають у селищі Шацьк як талановиту народну майстриню, художницю, людину, закохану в пісню і поезію. Творчість – це стан її душі. Виготовлена власноруч лялька-мотанка чи композиція з солоного тіста, написана на полотні картина, поетичні рядки, що лягли на папір у безсонну ніч, мелодія, яка перетворила вірш на пісню, - ці моменти роблять кожен новий день Валентини Сергіївни яскравим і незабутнім.

Нещодавно в житті шачанки сталася важлива подія. Валентині Денисюк вручили посвідчення члена Ліги українських письменників імені Павла Чубинського. Плідна творчість, результатом якої є сотні поезій, десятки пісень, котрі для людей стали воістину народними, а для творчих колективів району – популярними музичними хітами, високо оцінена на всеукраїнському рівні. У творчому доробку Валентини Денисюк – поки що дві поетичні збірки: «На рідній землі» (2010 рік) і «Поліський зорецвіт» (2012 рік).

4
Поетичні збірки Валентини Денисюк, які вже побачили світ
Поетичні збірки Валентини Денисюк, які вже побачили світ

 

Ще одна, поки що без назви, готується до видання. Твори, які найближчим часом дійдуть до волинських читачів, писалися під впливом подій на сході України, багато з них є посвятою для бійців АТО – мужніх героїв нашого неспокійного часу. Патріотичні, життєстверджуючі, сповнені вірою в перемогу, поезії утверджують  читачів у думці, що все в Україні буде добре. Збірку допомагає видавати відомий земляк – член спілки письменників України, журналіст Сергій Цюриць.

-А ще десятки зошитів із моїми віршами лежать у шухляді, чекаючи свого часу. У всіх творах я демонструю свою любов до країни, в якій живу, до малої батьківщини – селища Колки Маневицького району, до мальовничого Шацька, який є найпрекраснішим місцем на землі. Мені невідомі муки творчості. Коли приходить натхнення чи переповнюють емоції від якоїсь події або зустрічі, поезія народжується миттєво. Так само і мелодія. Понад 20 моїх пісень з великим успіхом виконує народний ансамбль народної пісні «Лісова пісня». Найпопулярнішими є «Мала батьківщина», «Україно моя, цвіт калини», «Мій край», «Волинь моя», «Мамині рушники», «А музика грає», - розповідає Валентина Сергіївна.

Поетеса також готує до видання збірку власних пісень – з текстом і мелодією. Над нею працюють удвох з чоловіком – музикантом за професією Степаном Івановичем. Валентина Денисюк вірить, що членство в Лізі українських письменників імені Павла Чубинського дасть їй можливість піднятися у творчості на щабель вище, ще більше вдосконалити свою майстерність і ще голосніше заявити у нових поезіях про любов до України.   

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024