Депутати погодили мисливські угіддя в Шацькому районі

09 Липня 2016, 14:00
1614 Джерело: ogo.ua

Мисливські угіддя у Ківерцівсьому та Шацькому районах можуть надати в користування.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів вчора, 8 липня - повідомляють Волинські новини

Так, депутати розглянули звернення ГО «Товариство мисливців та рибалок «Горинь» та ГО «Товариство мисливців та рибалок «Легіон», які просять надати мисливські угіддя в користування на території ДП «Цуманське лісове господарство». Зокрема, ГО «Товариство мисливців та рибалок «Горинь» просить угіддя на території Горинського лісництва, а ГО «Товариство мисливців та рибалок «Горинь» на території Берестянського та Холоневицького лісництв ДП «Цуманське ЛГ».

Мотивація в депутатів наступна: в угідь мусить бути господар, щоб знати, з кого спитати в разі порушення. А те, що ці території можуть межувати з заповідним фондом – не біда: у ПЗФ заборонене полювання та не заборонене ведення мисливського господарства, якщо статус земель це дозволяє.

Депутати згадане звернення підтримали. Щоправда, про площі цих угідь наразі невідомо, адже проекти рішення на сайті не оприлюднені, бо секретаріат не надав. У секретаріаті цих матеріалів також немає.

Натомість в «Різному» депутати вирішили погодити надання мисливських угідь в користування в Звірівському лісництві та в Шацькому районі, мовляв, аби там з’явився господар, бо, мовляв, нині ці землі вже більше року «нічийні».

 
 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024